luni, 23 iulie 2012

Ziua 4

04. Părerea ta despre religie.

 Nu sunt foarte credincioasa dar nici foarte pacatoasa. Cred in Dumnezeu si ma mandresc cu faptul ca sunt ortodoxa, dar ma rusinez atunci cand trebuie sa spun ca nu merg in fiecare duminica la biserica.
 Dupa parerea mea, religia apropie si desparte oamenii. Ii apropie pe cei cu aceeasi religie si ii desparte pe cei cu religii diferite, cum ar fi protestantii, ateii, budisti etc. De multe ori credinciosii ii resping pe cei care nu cred in Dumnezeu, iar asta nu e bine. Cel de sus sigur nu vrea asta pentru ca el ne-a creat. Eu ii respect pe cei cu religii diferite si chiar ma inteleg bine cu niste frati protestanti.
 Uneori credinta este dusa la extrema si nu stiu cat e de corect sau nu asta. De exemplu atunci cand femeile poarta baticuri, nu se epileaza, nu poarta pantaloni si multe altele... Uneori ma intreb daca fac un pacat atunci cand ma imbrac asa si nu numai eu... majoritatea fetelor. Facem toate un pacat?

Voi ce religie aveti ?

6 comentarii:

  1. Da,aşa e.Unii credincioşi sunt credincioşi doar cu numele şi îi resping pe cei care nu sunt de-o religie cu ei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt si eu ortodoxa ,dar intr-o masura chiar mi-e rusine ca n-am mai fost de ani buni pe la biserica.Te astept pe la mine. :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu sunt ortodox . Sunt de aceeasi parere cu tine . Dar cred ca persoanele care marginalizeaza alte religii nu o duc bine cu caputzul (parerea mea).Intr-un final daca stam sa ne gandim : Toti ne inchinam aceluiasi Dumnezeu !

    RăspundețiȘtergere
  4. Botezata ortodoxa... Inclinatii spre alte religii. Nu sunt de acord cu impartirea religiilor. Si nu cred ca doar crestinismul e bun. Sunt multe greseli in Biblie, multe lacune in crestinism. De exemplu eu cred destul de mult in ideea reincarnarii si a karmei. Oricum suntem liberi sa ne facem propriile teorii si sa credem ce vrem. Ma enerveaza religia la scoala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi place sa ascult povestioarele acelea care ni le spune profa in ora de religie. Ma fascineaza. deseori eram singura din clasa care le asculta. :D :))

      Ștergere
  5. "don't forget to pray"
    ----
    rugaciunea e o insulta la adresa unui dumnezeu care iubeste si stie din start de ce ai nevoie.

    RăspundețiȘtergere