vineri, 28 septembrie 2012

Romania si romanii

 As vrea sa vorbesc scriu despre acei romani care isi critica mereu tara si spun ca e de c*c*t. Acei oameni (cam jumatate din populatie, sau mai mult ) care sigur daca ar fi un razboi nu ar lupta sa-si apere tara, ar lupta cu "dusmanii" si nu impotriva lor.
 De ce trebuie mereu sa critice toate lucrurile ? pai strainii cum sa vada cu ochi buni Romania daca nici cei care traiesc aici nu o considera o tara frumoasa, buna, nu stiu ce cuvant e mai potrivit... Cel mai des se critica muzica noastra, care e destul de bine apreciata in alte tari, si tiganii. De ce nu am facut nimic pentru ei ? sa ii educe cineva de mici, sa ii ajute pe cei maturi sa-si gaseasca un loc de munca. Si daca tot atat nu va place muzica asta care se da la radio de ce o mai asculta atata lume? si vad ca toti mai multi oameni o critica !! pai daca nu ar place la nimeni nu s-ar mai da la radio, nu ?
 Acum sa nu credeti ca sunt de acord cu tiganii care fura si cercesc, sau cu muzica aia care are doar doua versuri in 3 minute, dar nu trebuie sa generalizam despre toti cantaretii. Si daca atat de multa lume vor ca Romania sa fie altfel, de ce pleaca in alte tari si nu incearca sa o schimbe? sa faca ceva bun, care sa fie benefic in viitor. DE CEEE mereu se plange lumea dar accepta toate rautatile care se intamplaaa ??? nu inteleg pe bune .. daca nu va convine haide sa facem dom'le ceva sa se schimbe ! suntem viitorul ...

7 comentarii:

  1. Cat ma bucur ca ai spus toate aceste lucruri.
    Ai perfecta dreptate !

    Oamenii nu ridica nici macar un deget sa schimbe ceva in tara asta , vor ca schimbarea sa se faa de una singura !

    RăspundețiȘtergere
  2. Pacat de Romania,ca este o tara frumoasa dar este condusa de cine nu trebuie.Nici mie nu imi place faptul ca e fiecare pentru el si nimeni nu se gandeste sa faca ceva si pentru restul populatiei.Si daca cei de la putere nu vor sa faca nimic,este greu sa facem noi ceilalti,cate ceva...

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesanta si adevarata poostare.Imi dau seama ca esti foarte nervoasa :-?
    In legatura cu cei ai spus cum am zis ai dreptate insa eu sunt de acord cu Lxi.

    RăspundețiȘtergere
  4. De-acord.Cred că nu ţara e problema,ci noi,românii ăştia lăudăroşi şi inabordabili.Avem o ţară frumoasă,dar locuitorii ei îşi bat joc de ea.Păcat.

    RăspundețiȘtergere
  5. În timp mi-am dat seama ce înseamnă Romanânia. Pe lângă faptul că ne-am născut în România, ţara asta ocupând un loc special în sufletele noastre, România are cu ce să se laude. România deţine aşa zisul ''castel al lui Dracula'', cuprinde tot felul de legende, este printre naţiunile cele mai bogate în tradiţii, obiceiuri şi datini, avem peisaje magnifice, avem un relief variat, munţii şi marea fiind motivul principal pentru vizitarea ţării de către turişti străini. Problema? Păi problema e că suntem conduşi de nişte neisprăviţi, iar ceea ce ne eclipsează cel mai tare sunt ţiganii. Practic, ţiganii sunt cei care ne fac de râs prin străinătate. N-ai văzut? Toţi ţiganii se duc în Franţa, iar Franţa ni-i trimite înapoi. Apoi o iau de la capăt. Plus că se înmulţesc cu o repeziciune de neînchipuit. Şi tu zici să fie educaţi? Păi n-ai văzut că ţiganii vor numai bani, au castele de aur şi rochii cu diamante, dar să muncească sau măcar să meargă la şcoală nu vor, iar când sunt întrebaţi de către reporter despre asta, spun că o duc prost, n-au bani. Apoi cine poate să îi educe pe copiii de rrom dacă ei nici nu vor asta? Ar mai fi multe de zis, dar mă opresc aici. Chiar n-are rost să mai continui. România nu se va schimba decât atunci când se va schima populaţia, dar când se va întâmpla asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai foarte mare dreptate !! sau poate atunci cand se vor schimba cei de la conducere, nu populatia.

      Ștergere
  6. Eh, n-ai ce sa faci, degeaba vreau eu sa schimb ceva, vrei si tu, vrem noi, cativa, daca restul nu au curaj! Si crede-ma ca daca as stii ca trei sfert de tara ar vrea sa faca o schimbare, as fi in frunte!:))

    RăspundețiȘtergere