miercuri, 11 ianuarie 2012

Prima vedere

 De ce aspectul conteaza prima data cand vezi o persoana ? De ce daca nu-ti place cum arata o anumita persoana nu vrei apoi sa o cunosti mai bine, sa vorbesti mai mult cu ea si ii pui o eticheta gresita. 

 Cand stii o anumita persoana foarte putin, nu stii obiceiurile ei, lucrurile care ii plac, nu stii mai nimic, dar totusi ii pui o eticheta urata si din intamplare ajungi sa o cunosti mai bine si iti poate fi o prietena buna. Dar asta se intampla rareori, sa vrei sa cunosti o persoana dupa ce i-ai pus deja o eticheta.

 De ce suntem asa? noi, oamenii. nu cunoastem pe cineva dar ne imaginam trasaturile ei si credem ceva gresit. si in unele cazuri ne dam seama ca X-ulescu nu e deloc asa cum ni-l imagina.

 In cazurile fericite, spunem despre o persoana ca e antipatica, rea, fitoasa si ne dam seama ca nu e deloc asa, dar in cazurile nefericite (dupa mine) credem ca e draguta, desteapta, dintr-o familie buna si auzind mai multe sau vazand mai multe realizam ca nu e asa. ca acea persoana e fitoasa, needucata, rea.


 Ar fi bine ca sa nu ne facem o parere despre o persoana de la prima vedere. Si chiar daca acea persoana e urata la aspect, poate are sufletul frumos. Si daca nu e asa, ne putem distanta usor. e mai greu sa ne apropiem.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu