vineri, 16 martie 2012

Pendulul


" Un intelept avea in biroul sau un urias ceas cu pendula care suna la fiecare ora incet si solemn, dar si cu mare zgomot.
 -Dar nu va deranjeaza acest zgomot? l-a intrebat un invatacel ?
 -Nu, a raspuns inteleptul. Si asta pentru ca pendula ma face sa ma intreb, din ora in ora, ce am facut cu timpul care tocmai s-a scurs." 

  Noi ce am facut oare cu timpul care s-a scurs ? Am facut fapte bune, am invatat ceva care sa ne trebuiasca in viitor? Sau ne-am risipit timpul degeaba, cu lucruri inutile.
 Oamenii fac deseori lucruri inutile. Ar trebui sa ne gandim fiecare ce facem util si ce nu. Sa scriem fiecare fapta pe o hartie, sau doar sa ne gandim si sa eliminam din viata noastra acele fapte care nu merita facute. Sa nu ne risipim viata ca nu se stie cand se va incheia !

3 comentarii:

  1. Poate uneori vrem sa facem ceva bine dar timpul zboara pe langa noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu regret nimic in afara de ceea ce NU am facut:(. Pierdem timp pe care ajungem sa il cersim la moarte..

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmm...sincer,stau cateodata si ma intreb de ce trece timpul atat de repede,si se intampla chiar de multe ori sa regret ca nu am facut tot ce vroiam.Ce-i drept,de multe ori noi pierdem timpul degeaba,si regretam asta abia mai tarziu cand am avea nevoie de timpul liber de care insa nu ne mai putem bucura...Ideea e sa faci mereu ce iti place,cand vrei,pentru ca mai tarziu sa nu regreti :D

    RăspundețiȘtergere