joi, 8 decembrie 2011

Prietenie

PRIETENÍE, prietenii, s. f. Sentiment de simpatie, de stimă, de respect, de atașament reciproc care leagă două persoane; legătură care se stabilește între persoane, pe baza acestor sentimente; amiciție, prieteșug. ♦ Atitudine plină de bunăvoință, prietenoasă față de cineva. ♦ Legătură între grupuri sociale, între popoare, între țări bazată pe aspirații, năzuințe, interese comune. [Pr.: pri-e-.Var.: (reg.) prietiníe s. f.] – Prieten + suf. -ie.
 Asta este definitia din DEX pentru prietenie. sentiment de simpatie, de stima, de respect. hmmm ...dar eu cred ca e ceva mai mult. Cand poti avea incredere totala in acel prieten, iar acel prieten sa nu spuna niciodata secretele tale, sa nu-ti intoarca spatele nici cand ai cea mai mare problema, sa te ajute si sa te incurajeze cum poate el mai bine, sa glumesti pe seama lui, sa nu stea suparat pe tine mult timp. Asta, dupa parerea mea, este un prieten adevarat, ceilalti cu care vorbesti lucruri obisnuite, stai si te intalnesti cred ca sunt doar amici. :-?
  Cred ca am avut norocul sa intalnesc un prieten adevarat ! 
"a day spent with friends is always a day well spent" 

2 comentarii:

  1. prieten e cel care stă cu tine şi la bine şi la greu:)
    dar nu uita că în viaţă, va fi cel puţin un prieten, sau un om pe care aşa îl credeai, care îţi va trăda încrederea:)
    se spune că familia ţi-o alege d-zeu, dar prietenii doar tu

    RăspundețiȘtergere
  2. Credeam într-un timp şi eu în prietenia adevărată...dar odată eşti trădat... Ţi-e frică să mai ai încredere şi în alţii când realizezi că unul singur te-a dezamăgit.Dar poate e doar în cazul meu. ^_^

    RăspundețiȘtergere